KUALA LUMPUR: Pelumba Thailand, Komet Sukprasert, mengungguli kategori elit lelaki Kejohanan Lumba Basikal BMX Asia 2022 (ACC BMX 2022) di Arena BMX Nasional, Negeri Sembilan, hari ini. Dua pelumba Indonesia melengkapkan kedudukan podium apabila Gusti Bagus Saputra dan Yusri Wakhidur Rizal masing-masing merangkul pingat perak dan gangsa manakala wakil Malaysia, Yohannes Larenza Maehian mengakhiri saingan di tempat ketujuh. "Sudah tentu kejayaan ini amat penting bagi saya kerana ia menjadi mata kelayakan ke Sukan Olimpik Paris 2024.

UCI ONLINE LEVEL 1 COACHING COURSE WCC KOREA 2022

- Muhammad Sorhaizard Bin Omar (Kedah)

ROAD TRAINING CAMP MEN JUNIOR,WCC KOREA 2022
10 June - 8 July

- Amir Mustafa Rusli (Coach)
- Muhammad Adam Danish Bin Afdzal (Johor)

ROAD TRAINING CAMP FOR FEMALE,WCC KOREA 2022
15 July - 10 August 2022

- Muhammad Zulhilmie Afif Ahmad Zamri (Coach TSG)
- Nur Fitrah Binti Shaari (Kedah)

NILAI: Impian pelumba pilihan hangat, Sany Syahmi Mohd Shafiee untuk menyarung jersi kebangsaan musnah apabila terjatuh di selekoh kedua terakhir menuju ke garisan penamat pada Kejohanan BMX Kebangsaan 2022 di Trek BMX Kebangsaan Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan semalam.
Pelumba Terengganu Hanelang itu sedang selesa mendahului 7 lagi pelumba dan kelihatan hampir pasti untuk mengucup kejuaraan kebangsaan 2022 kategori elit lelaki sekali gus mengesahkan slot tiket ke Kejohanan Lumba Basikal BMX Asia 2022 (BMX ACC) September nanti.
Namun impian Sany Syahmi tidak kesampaian apabila dia terlanggar basikal seorang lagi tonggak Terengganu Hanelang, Amer Akbar Anuar terjatuh lebih awal ketika cuba untuk memintas pendahulu perlumbaan ini.

Go to Top
JSN Solid 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework